Thursday, September 20, 2012

Trisomie21- Black Label

Trisomie21 (esmalt küsimärgi alla sattuva nimega väljendamaks Down'i sündroomi) on kahe venna Philippe ja Hervé Lomprezi bänd Prantsusmaalt. Nende esialgne looming liigitati prantsuse coldwave'i alla (darkwave'i väike sugulane), samas kui nende hilisem loodu sujuvalt kategoriseeriti electro-popi poolusesse.
"Black Label" viib meid kontrastse negatiivikeemiaga ilmutatud filmi juurde, või siis mõnda Godardi filmi, kus sul on hirmuäratav paranoia valitseva must/valge tõekspidamise pärast. Heas mõttes.

Kui sa ootad neilt rõõmsaid hetki ja pühapäevase pärastlõuna koristusmuusikat, siis liigu mõne teise albumi juurde. Trisomie 21 toob esile kõige teravamad 80'date coldwave'i iseloomu eripärad.


2009a ilmunud album ei suuda kuidagi meenutada midagi, mis meie 21.sajandi ühiskonda sulanduks. Võibolla saab siinkohal ka nende bändinimi mõistetavaks- kromosoomi väärarengu paralleel Trisomie21 ja meid ümbritseva muusikamaastiku vahel. Ehk siis -kui su ema on sulle alati öelnud, et oled eriline, siis võta seda positiivselt.

 See on hetk, kus sa mõtled, et maailm pole hukas, sest on olemas Trisomie 21.

No comments:

Post a Comment