Sunday, September 23, 2012

Stoned Jesus - First Communion (2010)

Stoned Jesus on, lühidalt öeldes, ukraina Black Sabbath, ainult et kordades ägedama nimega. Kuigi enne on välja antud kaks demo-komplekteeringut, on First Communion nende esimene tegelik stuudio-album.

Tempod on aeglased ja tehniline keerukus ilmneb alles pika ajavahemiku peale. Doom metalile iseloomulikult ei kiirustata kusagile: album jookseb 40 minutit, kuigi see koosneb ainult neljast laulust. Läbib kindel sarnasus laulude kõlas, aga see on ilmselt olnud tahtlik sest see piirdub ainult selle albumiga. Madalate toonide ja rohkelt rakendatud distortion'i tulemusena on kõla väga sünge ja "räpane." Laulude ülesehituses on taodeldud kindlat üksluisust, enamus ajast raiutakse üht sünget riff'i, täiesti ilma või siis vähese varieerimisega. Soolod paistavad kindlasti välja, kuid huvitav lähenemine on olnud riffidele. Ainus pretensioon võib olla seoses vokaalidega, mis tunduvad vahetevahel nõrgana.

Stoned Jesus on igal juhul väärt kuulamist, eriti praegu, kui õue minnes särk jälle selga on vaja panna ja päike sinuga üha vähem läbi käib.


No comments:

Post a Comment