Friday, August 31, 2012

Mellow Candle - Swaddling Songs (1972)

Wikipedia järgi oli Iiri põhivokalist Clodagh Simonds progefolk bändi asutamise ajal 11 aastane, viieteistkümneselt tuli esimene singel ning käesolev ja ainus album 1972. aastal, kui laulja oli 18-aastane. "Swaddling songs'i" näol on tegemist eeskujuliku folkalbumiga, kus, erinevalt paljudest teistest toonastest, on suudetud latti läbi terve plaadi kõrgel hoida. Oma rikkalikku saundi võlgnevad laulud kahe naishääle imelisele kooslusele. Muinasjutuliste laulusalmide seedimiseks on enamikes lugudes pikemapoolsed instrumentaalsoolod. Lisaks tuleb albumi puhul ära märkida, et paljude sarnaste "unustatud plaatidega" võrreldes, on siinne salvestatud ja masteritud väga kõrge kvaliteediga.

Parimad on "Sheep Season", imeilus lugu üksikust lambakarjuses, tempokas minieepos "Dan the Wing", tujutõstev "Vile Excesses" ja kõik ülejäänud.

Lae alla!

Varem avaldamata ja varasemad versioonid "Mellow Candle" jaoks salvestatud lauludest (kusjuures mõned meestaustalauljatega) on saadaval 1996. aastal avaldatud plaadil "The Virgin Prophet". Kui kellelegi kollektiiv meeldima hakkab, siis soovitan üles otsida/küsida.

No comments:

Post a Comment