Monday, August 27, 2012

Bohren & der Club of Gore - Black Earth (2002)


Thorsten Benning (trummid) Robin Rodenberg (bass) Reiner Henseleit (kitarr), Morten Gass(kitarr/klaver) olid kooliaegsed sõbrad keda ühendas huvi äärmusliku muusika vastu, sealhulgas žanrid nagu Grindcore, Hardcore, Death- ja Doom Metal.

1992. aastal moodustasid nad Bohreni (Puurimine s. k.), tahtes luua uudset ja ainulaadset "doom-metal'ist läbi imbunud jazz muusikat." 1993. aastal täiendus nimi ning tekkis “Bohren & der Club of Gore."

Black Earth (2002) on Bohreni neljas album ja eelviimane, millega on taodeldud õõvastavat ja kõhedust tekitavat effekti. See mõju on tuntav, eelkõige bassi tõttu, mis kostab sügavalt, rõhuvalt ja kurjakuulutavalt. Trummide osavõtt on oma lihtsuses ja aegluses mõneti ainulaadne. Ülejäänud instrumentide partiid on tehniliselt mingil määral keerulisemad, kuid siiski on üldine tempo albumit läbivalt äärmiselt aeglane. Tulemus on mõningati klaustrofoobiline. Nagu bänd ise ütleb, tekitab see kuulajais tunde "nagu nad oleksid kinni pimedas toas, kust hapnikku aegamööda ja kindlameelselt välja pumbatakse."

1 comment: